12 Aralık 2020 Cumartesi

SEN GELMEDEN ÖNCE - JUDİTH MCNAUGHT

Judith McNaught'un kitapları ile Barbara Cartland'ın kitaplarını ararken, kitapçımın tavsiyesi üzerine rastladım. Ve sonradan öğrendim ki, historical romance yazarların hepsi Barbara Cartland'ın takipçileriymiş. Tarihi aşk romanlarını belli kurallar çerçeve içerisinde yazmak gerekir. Misal, bu kitaplar da asla cinsel içerikli betimlemelere yer verilmez! Oysa ki, araştırmalarım neticesinde öğrendim ki, bu kuralı ilk bozan yazar, Judith McNaught. Ve dahası kitapları çok satılınca, arkasından gelecek olan diğer yazarlara da bu konuda ilham kaynağı olmuş. Bazı okurlara göre, cinsellik içeren betimlemeler tadında olsa da bana göre olmasaydı daha iyi olurdu. Çünkü cinsellik içeren betimlemeler olmasaydı da, yazarın kitapları okunurdu.

Judith McNaught da Barbara Cartland gibi, duyguları etkili cümleler ile yazıya dökebilen ender bir yazar. Yazarın görsel de basit bir anlatımı var ama etkileyici.

Eser, Westmoreland serisinin son kitabı. Esere hakim olan konu, Lord Stephen Westmoreland'ın inişli çıkışlı hayatı. Sheridan'ın romanlarda okuyup hayal ettiği aşkını, amnezi sayesinde bulması enteresan ve sürükleyici...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KIRIM